Betöltés...kérjük várjon.

Gyermeksebészdoktor

Magamról
Képek

Dr. Bűdi Tamás Ph.D., gyermeksebész. Gyereksebészeti műtétek Budapesten.

Dr. Bűdi Tamás vagyok. Tanulmányaimat a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen végeztem,  gyermeksebészeti szakképesítésemet is itt szereztem meg.
 
Jelenleg a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekklinikájának Sebészeti Osztályán dolgozom klinikai szakorvosként.
 
Kis betegeinket barátságos, közvetlen légkörben, a legmagasabb szakmai színvonalon gyógyítjuk. A gyermekek gyógyításában elsődleges szempont a minimálisan invazív sebészeti módszerek alkalmazása,  a legkisebb fájdalom, megterhelés, ill. a lehető legkevesebb kórházi tartózkodás mellett.
 
Tevékenységi körök
 
Osztályunkon zajlik a magyarországi daganatos, endokrinológiai és veleszületett érrendellenességben szenvedő betegek jelentős részének műtéti ellátása. Ezen felül nagy gyakorlattal végezzük az alábbi műtéti típusokat is:
 
  • Laparoszkópos műtétek, különös tekintettel az egyetlen köldöksebből történő úgynevezett SILS (Single Incision Laparoscopic Surgery) műtétek. Ezzel a megoldással kiváló esztétikai eredménnyel  (Galéria) végezhető el számos műtét, mint pl. epehólyag-eltávolítás, herevisszérműtét (varicokele-műtét), vakbélműtét, petefészekműtétek. Az esztétikai eredmény mellett nem elhanyagolható az sem, hogy ilyen típusú műtétek után a gyermekek kevesebb fájdalomcsillapítót is igényelnek.
  • Magyarországon egyedülállóan, a sérvműtéteket laparoszkóposan asszisztált technikával végezzük el, a szülők, ill. a betegek nagy megelégedésére, szinte láthatatlan heggel.
  • Urológiai műtétek: vese-, húgyutak műtétei, húgycsőrekonstrukciós műtétek (hypospadiasis), hereműtétek (rejtett here), fitymaszűkület (phimosis) kezelése, fityma letapadásának fájdalommentes oldása
  • Angiológia: haemangióma, lymphangióma, tűzfolt, éranyajegyek, érmalformációk, értágulatok műtéti, sclerotizációs és lézeres kezelése
  • Esztétikai műtétek : anyajegyek (naevus), heg-, fül-, köldökplasztika
  • Általános gyermeksebészeti (gyereksebészeti) műtétek: köldök - lágyéksérvek
A kórházi tartózkodást minden esetben próbáljuk minimalizálni, a kisebb műtéteket egynapos sebészet keretein belül, ill. ha lehet ambulánsan végezzük.