Dr. Bűdi Tamás - A gyermeksebész szakorvos válaszol

Kiálló köldök
Kedves Doktor Úr!

Kislányom 3 éves, tavaly volt egy köldöksérv műtéte, amelyet gyerekorvosunk és a körzeti sebész orvos tanácsára végeztettünk el. Utóbb kiderült, felesleges volt kitenni gyermekünket 2 évesen ennek a műtétnek, mivel 5-6 éves korig szoktak várni a korrekcióval. De lányunkat nagyon zavarta a borsónyi kiálló kis bőr dudor. A problémám, hogy most egy évvel később csúnyább, keményebb és kiállóbb lett a köldöke, mint előtte, mindennap piszkálja és nagyon zavarja. A kérdésem, hogy mikor lehet leghamarabb plasztikázni, érdemes-e, illetve elvihetnénk-e kislányunkat a Doktor Úrhoz, hogy megnézze ? Köszönettel; Sz. T. Elvira
Az orvos - Dr. Bűdi Tamás - válasza

Természetesen, akadálya nincs, szívesen megvizsgálom a gyermeket. Ha a gyermeket, ill. Önöket az elváltozás zavarja, akkor a műtét elvégzése javasolt. Egy ilyen beavatkozás nem sürgős, de célszerű minél kisebb életkorban elvégezni, tekintettel arra, hogy a kisebb gyermekeknek jobb a gyógyhajlama.

Dr. Bűdi Tamás

Feladás dátuma: 2012.05.22 20:12 | Kérdező: Elvira | Típus:Tipus-1 | No.515 | Id:85
← Vissza